تحولات منطقه

مدیر حوزه‌های علمیه کشور به دعوت رئیس اداره‌ دینی مسلمانان روسیه، در کنفرانس بین‌المللی «راه ابریشم معنوی» در کازان حضور یافت و در افتتاحیه این کنفرانس که با حضور مفتی و رئیس اداره دینی مسلمانان فدراسیون روسیه برگزار شد، سخنرانی کرد.

دیدار آیت‌الله اعرافی با چندتن از علمای مفتی روسیه
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

آیت‌الله اعرافی در این سخنرانی با عنوان «نظریه معنویت اسلامی» پیرامون نقش معنویت در تعاملات و روابط بین کشورها سخن گفت.

مدیر حوزه‌های علمیه کشورمان معنویت را از ۵ منظر قابل مطالعه از جمله جنبه عام انسانی از حیث ادیان گوناگون، ادیان توحیدی و ابراهیمی، از نگاه دین مبین اسلام به طور عام و از دیدگاه مذهب شیعه و معارف اهل بیت معرفی نمود.

آیت‌الله اعرافی سپس افزود: دین مبین اسلام و مکتب شیعه در عرصه معنویت از دیدگاه‌های کلان و نظام‌واره برخوردار است که به کمک نگرش‌های فقهی و فلسفی می‌توان آن را استنباط نمود.

وی در ادامه به تفصیل معنویت را از منظر شیعه و شاخص‌های متعدد آن از جمله فطری، اختیاری و اکتسابی و جامعیت شرح داد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشورمان در ادامه سخنان خود، گفت: نظریه معنویت از یک سو در دنیای باطن انسان و از سوی دیگر در نظریه‌های مرتبط با دنیای بیرونی مانند توحید، نبوت و معاد تجسم یافته است.

وی افزود: در موضوع معنویت اسلامی نظریه‌های گوناگونی را می‌توان بیان کرد. توجه همزمان به سلامت جسمی و روحی، جمع بین عاطفه و عقلانیت، ارتباط جلوه‌های معنویت با دنیای درون انسان و توجه به ابعاد فردی و اجتماعی در تمام قلمروهای زندگی را می‌توان به عنوان دیدگاه‌های گوناگون جامعیت معنویت اسلامی محسوب کرد.

آیت‌الله اعرافی جامعه امروز بشریت را نیازمند معنویت دانست و عنوان کرد: خلأ معنویت در جهان امروز مشهود است و فقدان آن به سبک زندگی بشریت و ارتباطات و تعاملات انسانی آسیب رسانده است.

دیدار با مفتی جمهوری تاتارستان

مدیر حوزه‌های علمیه در حاشیه این کنفرانس از بخش‌های مختلف حوزه علمیه شهر کازان از جمله حوزه علمیه محمدی بازدید به عمل آورد و در دیدار با مفتی جمهوری تاتارستان، ضمن تأکید بر حمایت از مسلمانان در مقابل ظلم بویژه در دفاع از مردم مظلوم فلسطین اظهار داشت: گفتمان و نظریه انقلاب اسلامی ذوب شدن در فرهنگ غربی را نفی می‌کند و از طرفی هرگونه تندروی و افراطی‌گری را نیز رد می‌کند. تمدن باید براساس گفتگو، تفاهم و همگرایی و زیست مسالمت‌آمیز به ویژه در جهان اسلام  شکل بگیرد و در این راستا کشور ما بعد از انقلاب اسلامی در دانشگاهها و مراکز علمی و در حوزه‌های علمیه رشد سریع و مناسبی در ابعاد مختلف و رشته‌های مختلفی را تجربه کرده است.

وی در پایان گفت: علما و روحانیت دینی هر جای این کره زمین باشند باید با هر زبان، هر نژاد و مذهبی در کنار یکدیگر قرار گیرند و برای اعتلای امور اسلام و مسلمانان تلاش کنند.

در این دیدار سمیعولین مفتی تاتارستان نیز اظهار داشت: برای هرگونه همکاری دینی و اسلامی با مراکز مرتبط در جمهوری اسلامی ایران آمادگی‌داریم.

آیت‌الله اعرافی همچنین با رستم مینیخانف رئیس جمهوری تاتارستان، کریل متروپولیت کلیسای ارتدوکس کازان و فرهاد حسندینوف رئیس آکادمی علوم اسلامی بولگار دیدار و گفتگو داشت.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.